Projecten stichting: De Pantry

De Pantry: een onbemande streekwinkel
 
Sinds eind oktober 2021 is in Wilp bij Deventer de eerste Pantry geopend: een onbemande kleine streekwinkel voor verse producten die lokaal zijn geproduceerd. Zo is er groente, fruit, zuivel, vlees en brood verkrijgbaar.
 
De Pantry wordt prefab gebouwd en is voorzien van zonnepanelen op het dak. Deze panelen kunnen de winkel grotendeels voorzien in haar eigen energiebehoefte voor onder andere de koelingen en verlichting.
 
Op www.pantry.nl wordt aan consumenten uitgelegd hoe je met behulp van een speciaal voor de Pantry ontwikkelde app je boodschappen kan doen. Met dezelfde app is ook, bijvoorbeeld vanuit huis, te zien welke producten er op dat moment zijn.
Het is de bedoeling dat op meer locaties Pantry´s gerealiseerd gaan worden. Het concept is vooral interessant voor kleine kernen waar de ´buurtsuper´ verdwenen is.
 
Een van de adviseurs van ons Fonds is op een willekeurige zondagmiddag half november gaan kijken en sprak diverse bezoekers en 2 leveranciers. Ze waren allen enthousiast, de Pantry is een duidelijke toevoeging in het dorp en dient meteen ook als ontmoetingspunt.
 
Het Fonds heeft het initiatief van de Pantry in de startfase financieel ondersteund. Inmiddels heeft de Pantry landelijke aandacht gekregen via o.a. het dagblad Trouw en het RTL-nieuws.